Aranylemezen a Világvándor (Hazavárunk) – A VI. Magyar Világtalálkozó dala

0
21

Aranylemez lett az „Egy a magyar” című album, amely tavaly az V.  Magyar Világtalálkozó tiszteletére jelent meg, s a kiadó beválogatta a megjelent 16 dal közé a Világvándor (Hazavárunk), valamint a Celeb-blúz című Tanka László – Fehér Iréne szerzeményeket is. Az előbbi a VI. Magyar Világtalálkozó dala lett, s egy képes videoklip is látható az interneten róla – valamint a május 13-22 között rendezendő eseménysorozaton több ízben hallható, látható lesz, nem csak eredetiben, hanem mások feldolgozásában, előadásában is.

A lemez kiadója a külföldön is népszerű, s immár harmadik aranylemezét jegyző Mercy Együttes szerzőpárosa, Strein Attila és Hegedüs Erzsébet, akik zenei munkásságuk mellett nemzetközi békenagyköveti szerepet is betöltenek. Az aranylemez címet kétezer eladott példány felett ítéli oda az Artisjus, s a címadó dal (Egy a magyar), mellett a népszerű „Hazánk”,s a „Magyar fohász” , valamint a könnyebb műfaj reprezentánsai is elhangzanak a cd-én. Egyébként a több mint másfél évtizede fennálló Mercy Együttes ott lesz a Világfaluban, s május 21-én, s 22-én több alkalommal is láthatjuk őket, sőt az aranylemez is megvásárolható, dedikálható. Mi több az általuk működtetett Mercy Rádió két napon át négy munkatársával folyamatosan helyszíni riportokat, élő interjúkat közvetít a www.mercyradio.hu  honlapon, amelyet a világ bármely részén hallgathatnak. Szlogenjük a száz százalék magyar zene, s kínálatukban több mint harminc tematikus csatorna műsora is szerepel. www.vilagtalalkozo.hu     www.facebook.com/vilagtalalkozo

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

19 + tíz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .