Ámor vörös bársony muffinja

0
375

Amikor Ámor nyila a krémes habba talál, akkor a pompás muffinból Valentin napon a szerelem édes bizonyítéka lesz.

Hozzávalók

  • 125g+75g puha vaj
  • 125 g porcukor
  • 2tojás (M-es)
  • 250 g liszt
  • 30 g kakaópor
  • 1púpozott teáskanál sütőpor
  • 250 g író
  • 1 késhegynyi piros ételszínező paszta
  • 100 g porcukor
  • 300 g mascarpone (szobahőmérsékletű)
  • 12 db 5 cm átmérérőjű muffinpapír
  • habzsák csővel

Nehézségi fok: könnyű, elkészítési idő: 45 perc

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük (elektromos sütőt 200  °C/hőlégkeveréses sütőt 175 °C ) A muffinsütő tepsi mélyedéseit kibéleljük a 12 muffinpapírral. A 125 g puha vajat a porcukorral és egy csipet sóval kézi robotgép segítségével habosra keverjük. A tojásokat egyesével hozzáhozzáadjuk.
  2. A lisztet, a kakaót és a sütőport elkeverjük és a vajas-cukros krémet, valamint az írót kis adagokban több részletben felváltva belekeverjük, végül hozzáadjuk az ételszínező pasztát is.
  3. A tésztát belekanalazzuk a muffinformákba és a forró sütőben 15-20 percig sütjük. A sütőből kivéve rövid ideig a tepsiben hagyjuk, majd kivesszük a muffinokat és megvárjuk, amíg teljesen kihűlnek.
  4. A díszítéshez a 75 g puha vajat és 100 g porcukrot kézi robotgép segítségével kb. 4 percen keresztül egészen világos, habos krémmé keverjük. A mascarponét evőkanalanként hozzákeverjük és a krémet egy közepes méretű csővel ellátott habzsákba töltjük.
  5. A krémmel megdíszítjük a sütik tetejét, majd beletesszük a csokoládényilakat.

Mennyiség: kb. 12 darab

Tápanyag egy muffinban:

  • 390 kcal
  • 6 g fehérje
  • 23 g zsír
  • 38 g szénhidrát

Forrás: lecker.de

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

5 × 3 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..