Hollójelmez farsangra saját kezűleg, egyszerűen és gyorsan 

0
1419
Holló álarc, holló jelmez
Holló álarc, holló jelmez

A holló viszonylag ritkán fordul elő az állatjelmezek között ezért farsangkor ez egyedi jelmezötlet lehet. Megmutatjuk, hogyan lehet elkészíteni.

A hollóálarc elkészítéséhez a következőkre lesz szükség:

  • A4 sárga kartonpapír
  • A2 fekete kartonpapír
  • maradék fehér karton
  • néhány színes toll
  • fekete filctoll
  • ceruza, barkácsolóruha,
  • esetleg egy tűzőgép

Hollóálarc készítése

➤ Először mérje meg a gyermek fejének méretét körben és ehhez adjon hozzá kb. 2 cm-et, ez szolgál majd ragasztási felületként. Rajzolja fel ceruzával a teljes méretnek megfelelő hosszúságot a fekete kartonlapra. Az álarc alapját képező kartoncsík jelen esetben 7 cm-es szélességű. Vágjuk ki a csíkot. Aki a kényelmesebb viseletet szereti, az készítheti habgumiból is ezt a fejpántrészt.

➤Helyezze maga elé a sárga kartonpapírt a hosszabb oldalán és mérjen ki fent és lent is a karton bal szélétől 14-14 centimétert, majd a felső szélnél a kimért távolságot felezze meg és
jelölje meg 7 cm-nél. Az alsó sarokpontoktól húzzon egy vonalat eddig a jelölésig és vágja ki az így keletkezett háromszöget.

➤ A háromszög rövidebb oldalán mérjen ki és rajzoljon a hátoldalra egy 1 cm-es csíkot, ez szolgál majd a csőr ragasztására. Vágja be a csőr ragasztási csíkját középen az 1 cm-es jelölésig, hajtsa félbe a háromszöget és simítsa le a hajtást.

➤ Ragassza a csőrt a papírcsíkra úgy, hogy a csőr alsó szélei a fejpánt aljára kerüljenek.

➤ A szemek elkészítéséhez vágjon ki a fehér kartonból két kört, melynek felrajzolásához akár egy WC-papírgurigát is lehet sablonnak használni. Így lesznek megfelelő méretűek a szemek. A fehér körökre rajzoljon fekete filctollal egy-egy pupillát és az így elkészült szemeket ragassza fel a csőr fölé körülbelül a behajtott csörrészek középvonalára.

➤ Ha már teljesen megszáradt a ragasztó, ragassza össze a fejpántot. Annak érdekében, hogy a ragasztás biztosan ne engedjen el, tűzőgéppel megerősíthetjük. Figyeljünk rá, hogy a kapcsok tényleg jól záródjanak és semmiképp se essenek ki.

➤A hollómaszk végső díszítéséhez használjunk néhány madártollat. Állítsunk össze egymás mellé egy szép kombinációt a tollakból és ragasszuk rá őket a pánt belső részére.

A jelmez további részeként már csak fekete ruhadarabok kellenek: fekete pulcsi, fekete nadrág vagy szoknya, fekete vagy sötét cipő, esetleg fekete kesztyűvel is kiegészíthetjük a jelmezt.

Ötletek egyéb madárálarcok elkészítéséhez:

Szűk 5 perc alatt elkészíthető ez a hollóálarc ami nagyon jó alapötletet ad különféle más madárálarcok elkészítéséhez. Piros kartonból és színes tollakból például papagájálarc készíthető, zöld karton esetén zöld harkály. Fehér papír és hosszú piros csőr készítésével gólyaálarcot készíthetünk. Rendkívül sok lehetőség van tehát a különféle madárálarc elkészítésére, melynek csak fantázia szab határt.

Forrás: www.familie.de

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

5 × 4 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .