Legyen szó szülinapi vendégségről, házibuliról vagy egy szilveszteri partyról, pizzát mindig szívesen kínálunk a vendégeknek, mert ez sokféle lehet és egyszerűen kézzel meg lehet enni. Ebből kifolyólag ennek a party klasszikusnak számos variációja van, de mindnek a pizzatészta az alapja.

  1. Pizzarudacskák
Pizzarudacskák
Pizzarudacskák

Ezek a kis pizzafalatok nagyon népszerűek és többnyire nagy sikert aratnak a vendégek körében is,
A nyers pizzatésztát megkenjük pizzakrémmel és rátesszük a különböző pizzafeltéteket: szalámit, sonkát, kukoricát, gombát, stb. –  ami 10-15 centis csíkonként akár különböző is lehet – majd ízlés szerint fűszerezzük kevés oregánóval, bazsalikommal, megszórjuk reszelt sajttal és kétujjnyi széles csíkokra vágjuk. 200 fokra előmelegített sütőben, a tészta vastagságától függően 10-15 percig sütjük, majd a csíkokat keresztben még kisebb darabokra vágjuk és kevés friss újhagymával, snidlinggel, vagy zellerszárral díszítve kínáljuk..

  1. Csavart pizza rudacskák baconnal
Csavart pizza rudacskák baconnal
Csavart pizza rudacskák baconnal

A nyers pizzatésztát megkenjük pizzakrémmel és a fűszerezzük kevés oregánóval, bazsalikommal. Kb. kétujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csíkokra egy-egy szelet bacon-t teszünk, majd a tésztát spirál formájúra csavarjuk. Még jobb, ha saslikpálca köré tekerjük, így sütéskor jobban megtartja a formáját és könnyebben is fogyaszthatók a házi pizzarudacskák.

  1. Pizzacsigák
Pizzacsigák
Pizzacsigák

Előételként, vagy csak sós harapnivalóként is kínálhatjuk vendégeinknek a pizzacsigákat. A nyers pizzatésztát megkenjük pizzakrémmel és a különböző pizzafeltéteket egészen apróra vágva szórjuk rá, – ami 10-15 centis csíkonként akár különböző is lehet  – majd ízlés szerint fűszerezzük kevés oregánóval, bazsalikommal. Ezt követően a tésztát feltekerjük és egyforma vastagságú darabokra vágjuk. Az így kapott kis csigákat a tepsibe helyezzük és.készre sütjük. Még finomabb, ha a sütés vége előtt pár perccel kevés reszelt sajttal megszórjuk. Frissen a sütőből kivéve a legjobb, de hidegen is nagyon finom!

  1. Pizzakenyérkék
Pizzakenyérkék

Ez a variáció készíthető el a leggyorsabban, mivel ehhez nincs szükség pizzatésztára, hagyományos zsömléből készítjük el, melyeket félbe vágunk majd tipikusan pizzára jellemző feltéteket teszünk rá és megsütjük a sütőben. Tálaláskor friss bazsalikomlevéllel, zellerrel, oiiva bogyóval, ketchuppel díszíthetjük.

forrás: chefkoch.de

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

1 × 4 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..