Klasszikus gitárosok találkoznak és versenyeznek az egyetemen

0
214

Kultúra | Zene

Klasszikus gitárosok találkoznak és versenyeznek az egyetemen

Debrecen – Az eseményre az ország minden tájáról érkeztek fiatal zenészek, akik kamarazenei órákon is részt vehetnek és egymással is versenyezhetnek.

Idén mintegy ötven fiatal érkezett a Klasszikus Gitárosok Debreceni Találkozójára az ország minden tájáról. Augusztus 9-én, szerdán egyéni foglalkozásokkal kezdték meg a képzést a Zeneművészeti Karon. A diákok kamarazenei órákon is részt vehetnek, bekapcsolódhatnak a gitárzenekar munkájába, illetve megmérettethetik magukat az országosan egyedülálló, egyfordulós gitárversenyen.

A Zeneművészeti Kar egykori és jelenlegi tehetséges hallgatói. esténként ingyenes koncerteket adnak a Liszt teremben. Augusztus 12-én, szombaton Vitányi Judit és Csorba Gergő áll színpadra, 13-án, vasárnap Solymári Tímea és Faragó Eszter érkezik egy különleges zenés irodalmi esttel, 14-én, hétfőn pedig Hagya Henrietta és Bereczki Csaba ad hangversenyt. A rendezvény augusztus 17-én, csütörtökön záróhangversennyel ér véget a Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium kápolnájában.


Vissza az oldal tetejére

forrás:dehir.hu
33-1 belsőépítészet – lakberendezés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

20 − egy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .