Dzsessz, bor, satöbbi: nagy élet van a Nagyerdőn – fotókkal

0
202

Életmód | Gasztro | Kultúra | Zene

Dzsessz, bor, satöbbi: nagy élet van a Nagyerdőn – fotókkal

Debrecen – A Békás-tó környékén olyasmit is megkóstolhatunk és meghallgathatunk, amit máskor nem feltétlenül.

Lágy dzsessz-dallamokkal vette kezdetét csütörtökön az idei Bor- és Jazznapok a Nagyerdőn. Kora délutántól olyan fellépők szolgáltatták a jó hangulatot, mint az ŐsDebreceni Jazz Együttes, a Pintér Acoustik Jazz Band vagy a Czirják Csaba Trió.

Mikula Szilvia fotói

Mikula Szilvia fotói

Az észak-alföldi régió legrangosabb borfesztiválján tizenhat borvidék több mint hetven borászatának termékeit kóstolhatjuk meg, széles a választék a fehér-, vörös- és rozéborokból. Emellett hűsítő fröccsöt, gyümölcsborokat, pálinkákat, pezsgőket, koktélokat is megízlelhetünk. A finom italokon kívül népi ételeket, lángost, ízletes házi sajtokat is kínálnak a standoknál.

A kellemes hangulatról három színpadon negyvennégy dzsesszformáció gondoskodik. Összesen tizenkét országból érkeznek a fellépők a rendezvényre, hogy muzsikáikkal szórakoztassák a közönséget. Esténként 9 órától dzsesszmozi is várja az érdeklődőket a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon.

Már a fesztivál első napján is remek volt a hangulat, idősek, fiatalok és kisgyerekesek egyaránt jó kedvvel sétáltak, beszélgettek és élvezték a koncerteket. A helyiek mellett a környékről is sokakat vonz az esemény, sőt még külföldiek is szívesen kóstolgatták a zamatos borokat.

borMi is tettünk egy kört a standoknál, és azt tapasztaltuk: a kínálat pazar, nagyon sokszínű. Nagynevű „sztárborászatok” és kézműves pincészetek egyaránt felvonultak a mostani fesztiválon is. A mádi Holdvölgyétől a Vylyanig, az egri Juhász testvérektől a szekszárdi Fekete pincéig terjedt a sor. Még a határokon túli pincészetek is képviseltették magukat. Az egykor Debrecen szőlőskertjeként számon tartott Érmellékről többen is bemutatták, milyen jó borok teremnek nem is túl messze a cívisvárostól. Bihardiószeg kincseit hozta el a Heit-család, de újra eljött Mados Attila, akinek komoly vörösei nem csupán az Érmelléken számítanak kiugróan jónak, és ott volt Szőnyi József is, szintén e területről: ő fiatalos, lendületes tételeivel varázsolta el a közönséget. De remek tételekkel állt elő és megmutatta a balatoni borok legszebb arcát a Kecze-Hady kézműves pincészet.

Mivel a hőmérő még este 10 környékén is 30 fok feletti hőséget mutatott, kiváltképpen óvatosan kellett kóstolgatni. Ha elfogadnak egy tippet, ne hagyjanak ki semmit, ami jó, de a borok mellé igyanak sok-sok vizet is. És persze élvezzék a koncerteket, a jó zenéket, meg azt a barátságos, ismerősökkel teli forgatagot, ami ezt a színvonalas rendezvény jellemzi.

Galéria megnyitása (35 kép )

A fesztivál különböző programokkal – koncertekkel, kóstolókkal, nyereményjátékokkal – várja az érdeklődőket augusztus 6-ig a Békás-tó körül. A rendezvény ingyenesen látogatható. A részletes programot itt találják!


Vissza az oldal tetejére

forrás:dehir.hu
33-1 belsőépítészet – lakberendezés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

18 − 12 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .