Operatőr-filmrendező lett az Amerikai Filmakadémia új elnöke

0
165

Film | Kultúra

Operatőr-filmrendező lett az Amerikai Filmakadémia új elnöke

Los Angeles – Az Oscar-díjakról döntő filmakadémia tanácsának vezetői kedd éjszaka választották meg az új vezetőt.

John Bailey operatőr-filmrendezőt választotta új elnökének az Amerikai Filmművészeti és Filmtudományi Akadémia (AMPAS) – írja a The Hollywood Reporter.

Az Oscar-díjakról döntő filmakadémia tanácsának vezetői kedd éjszaka választották meg az új vezetőt.

Bailey egy évre kapta meg a fizetés nélküli megbízatást, a poszton a leköszönő Cheryl Boone Isaacset váltja, aki már kitöltötte a maximálisan megengedett időt: négy egymást követő évben elnökölt az akadémián.

Bailey, aki már 14. éve tagja az akadémiának, meglepetésként került ki győztesen az elnökválasztásból. A legesélyesebb jelöltnek Laura Dern színésznőt, Rory Kennedy dokumentumfilmest és David Rubin rendezőt tartották.

Elnökként Bailey Dawn Hudsonnal, a filmakadémia vezérigazgatójával dolgozik együtt, aki a 350 fős szervezet napi munkáját felügyeli.

Az új elnök operatőrként olyan filmeket jegyez, mint az Amerikai dzsigoló, a Lesz ez még így se! vagy az Idétlen időkig. 2014-ben megkapta az amerikai operatőrök életműdíját.


Vissza az oldal tetejére

forrás:dehir.hu
32-1 belsőépítészet – lakberendezés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

5 × 2 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .