Felgyújtották a Tócóskertet a fiatal debreceni filmesek – videóval

0
192

Film | Kultúra

Felgyújtották a Tócóskertet a fiatal debreceni filmesek – videóval

Debrecen – Roncskocsik, gomolygó füst, pusztulás, világvége. És nem Ausztráliában vagy Amerikában, hanem itthon, a mi városunkban.

Travel towards a cleaner future, azaz Utazás egy tisztább jövő felé. Ez a fiatal debreceni alkotók új rövidfilmjének címe. A középpontban továbbra is a környezet- és a természetvédelem áll. Kendőzetlenül mutatnak rá az emberi felelősségre és egy nem is túl távoli, roppantul nyomasztó jövő lehetőségére. Mintha a Mad Max világa robbanna elénk: lángba borított panelházak, roncskocsik, gomolygó füst, pusztulás, világvége.

Szörnyű jövőképet mutatnak

Szörnyű jövőképet mutatnak

A sztori különben a korábbi filmjükben megismert igazságosztó hős, a kukabúvár-féle szálat viszi tovább. Ahogy ott, ennél a kisfilmnél is minden szerepet maguk az alkotók játszanak el. Akik egyébként két nap alatt készítették ezt az Utazást, drónnal és fényképezőgéppel.

S hogy miért pont ez a téma foglalkoztatja a fiatal filmeseket? Nem azért álltak rá erre a vonalra, mert görcsösen keresik a trendi témákat. Egyszerűen fontosnak tartják, hogy figyeljünk a világunkra, ne pusztítsuk le és el. Ez ellen ők is tehetnek a saját eszközeikkel. Ez a film nagyon hatásos, nyugodtan a szívükhöz és a fejükhöz kaphatnak a debreceni nézők, akik láthatják, milyen profin lángra lobbantották a Tócóskertet az alkotók. Vagy milyen lenne az a világ, ahol nincs normális ivóvíz sem..

A történet vége azért nem olyan sötét. De további részleteket nem árulunk el, ha kíváncsiak erre a látványos mozira, akkor szánjanak rá három percet az életükből és nézzék meg  az Utazás egy tisztább jövő felé című kisfilmet. Remek és hatásos élményt kínál Papp Ferenc, Földi Gyula és ifj. Fekete András munkája. A tanulságot pedig ki-ki vonja le magának…


Vissza az oldal tetejére

forrás:dehir.hu
32-1 belsőépítészet – lakberendezés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

tizenhat + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .