Divat az öltözködés sója

0
550
Divat - Kis fekete ruha
Divat - Kis fekete ruha

Talán túlzásnak tartják, hogy egy olyan online oldalon, ahol a fiatalok otthonteremtése a fő téma, a divatról is beszélünk.

Nekem vesszőparipám, mi több meggyőződésem, hogy az emberek öltözködése ugyanúgy hozzátartozik az adott város képéhez, mint az épületek, műemlékek, vagy az utcák tisztasága. Elgondolkodtak már azon, hogy miért lehet a metrón, a villamoson rögtön megismerni a nyugati turistákat, még akkor is, ha nem hátizsákkal közlekednek? Azért, mert harmonikusan öltözködnek. Nemcsak a jobb minőség, hiszen az ma már nálunk is elérhető, hanem a színek megfelelő használata és az ápoltság az, ami feltűnik. Ezt mi, magyarok is megvalósíthatnánk, ha figyelnénk rá. Sokan persze erre megint csak legyintenek. Kisebb gondom is nagyobb annál. És bele sem gondolnak abba, hogy napjainkban egyre nagyobb szerepet játszik a divat, vagy ha az jobban tetszik: a megjelenés. Lehet, hogy sokan túlzónak tartják ezt a megjegyzést, de higgyék el, ez nem túlzás. Ma, amikor a külsőség sok esetben többet nyom a latba, mint a mondanivaló, senki nem legyinthet. „Ruhája szerint fogadják az embert és esze szerint eresztik el” – tartja egy amerikai mondás. És, ha ez így van, akkor máris megjelenik a divat, persze okosan!

Tudják ezt a divat diktátorok és stílus irodák is, ezért minden szezonra több irányzatot is kidolgoznak és ajánlanak. Így mindenki, legyen XS vagy XXL –es méretű, szőke vagy barna tud választani magának az aktuális divat kínálatából. Itt azonban néhány dologra kell felhívni a figyelmet! Egyrészt ismét a színek fontosságára, másrészt a testalkatunkra, és a korunkra! A teljesen trendi darabok mellett vannak örök klasszikus darabok, mint a Chanel-kosztüm, a kis fekete, ami a megfelelő kiegészítő darabok változtatásával szinte minden alkalomra felvehető, vagy egy elegáns nadrág kosztüm, de egy divatos táska, kendő vagy bizsu is naprakésszé teheti öltözetünk.

Divat - Kis fekete ruha
Divat – Kis fekete ruha

Íme, egy mindig felvehető „kis fekete”, ami egy szép gyöngysorral alkalmi, egy nagy piros, vagy tarka kockás sállal, vagy vállkendővel hétköznapi utcai, egy blézerrel irodai vagy üzleti megjelenést biztosít.

Szóval, kedves hölgyeim és uraim, a divat nem holmi cicomaság, hanem fontos meghatározója a jó megjelenésnek, vagy ha úgy tetszik, az öltözet sója!

Ács Klára

Hozzászólás

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkSzuperélelmiszerek új divatirányzata
Következő cikkA cseh-orosz kereskedelmi szankciók valódi, mérhető hatásairól
Ács Klára – népművelő-könyvtáros/újságíró 25 éve dolgozom a média különböző területein, elsősorban a nyomtatott sajtó területén, de négy évet töltöttem szerkesztő-műsorvezetőként több kereskedelmi televíziónál, valamint dolgoztam, mint tanácsadó és szövegíróként is. Fő területem a divat, mivel 25 évig dolgoztam a Magyar Divat Intézetben, ahol két nyelven (francia, német) fordítottam trendanyagokat és szerkesztettem, illetve állítottam össze információs és tájékoztató kiadványokat. A divat mellett kedvenc témáim az építészet, a belsőépítészet és a lakberendezés, amit a Középülettervező Vállalatnál műszaki könyvtárosként eltöltött éveimnek köszönhetek. A Magyar Divat Szövetségnek alapító tagja vagyok, emellett tagja vagyok a Magyar Újságírók Szövetségének.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

18 + tizenhét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .