Újabb vízgazdálkodási beruházással javul az Alföld infrastruktúrája

0
65

Folytatódik a Nemzeti Fejlesztési Programiroda (NFP) folyamatos szennyvízhálózat bővítési projektsorozata. Miután az elmúlt héten egy nagyrészt Vas megyét érintő, szintén a program részét képező közel 5 milliárd forint értékű beruházásról számoltunk be, most Jász-Nagykun Szolnok megyében kezdődhet meg egy fejlesztés – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

 

Közel 700 háztartásban javul az életminőség

A SADE-Magyarország Mélyépítő Kft. és a Veolia Water Solutions & Technologies Magyarország Zrt. kivitelezésében egy körülbelül 1,78 milliárd forint értékű beruházásban korszerűsítik két település közműrendszerét:

  • Jászfényszarun a szennyvízfeldolgozó központot fejlesztik: többek között növelik a telep biológiai és hidraulikai tisztítókapacitását, illetve a elepülésen több átemelőt is felújítanak;
  • Pusztamonostoron 625 ingatlant kötnek be a hálózatba összesen 13 kilométernyi csatorna kiépítésével, illetve 6 új átemelőt adnak át.

A fejlesztés kivitelezésére a SADE és a Veolia konzorciumán kívül ajánlatot adott még be a cikkünkben korábban említett vasi fejlesztéseket végző A-Híd Zrt.-ből, HÍD Zrt.-ből és G-Híd Zrt.-ből álló A-G HÍD konzorcium, a STRABAG Építőipari Zrt., és a Magyar Vakond Kft. is.

szennyvízNemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft (NFP)vízgazdálkodásSade-Magyarország Mélyépítő Kft.JászfényszaruVeolia Water Solutions Zrt.Pusztamonostor

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

öt × három =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..