Új csarnokot kap a bajai piac, a környezete is megszépül

0
149

Baja önkormányzata 1 milliárd 300 millió forintot fordíthat a piac és környéke fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében – jelentette be Fercsák Róbert, a város polgármestere.

A zöld város program keretében elnyert összegből a jelenlegi csarnokot elbontják, az új pedig a Miklós utcai telekhatárra épül. A beruházás a vásártér mellett található parkolót, zöldterületet, valamint a Szenes utcát, az Alföldi teret és a Vöröshíd sétányt is érinti. Összesen 4 ezer négyzetméter fedett rész és 14 ezer négyzetméter közterület újulhat meg.

Az építkezés azonban nem jelent kiesést az árusok számára, hiszen a piac a munkák idején is működhet – mondta Fercsák Róbert. A régi épület addig áll, amíg nem alakítják ki a fedett és nyitott elárusító helyeket. A Bács-Kiskun megyei város vezetője hozzátette: a projekt a helyi közösségi, kereskedelmi és gazdasági szolgáltatások minőségi fejlesztését célozza, amelynek révén élhetőbbé szeretnék tenni a városi környezetet. A támogatás százszázalékos, önerőt nem igényel. A beruházás a támogatási szerződés aláírása után, jövőre kezdődhet meg, a munkálatok várhatóan 2019 végéig tartanak.

BajavásárcsarnokTerület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP)közterekpiacok

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

13 − három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .