Több száz egyetemistát vonzhat a BP új szegedi központja

0
354

Megnyílt a British Petrol (BP) szegedi üzleti szolgáltatóközpontja. Az egykori ruhagyár legnagyobb épületének felújításával megvalósult létesítményben jelenleg 274 munkavállaló dolgozik, a foglalkoztatotti létszámot a tervek szerint 2020-ra ötszázra növelik.

A cég korábbi tájékoztatása szerint a szegedi üzleti szolgáltatóközpontot mintegy 8 milliárd forintos beruházással alakították ki, melyből 1,9 milliárd forintot a magyar kormány támogatása fedezett.

fotó: MTI

Brian Puffer, a BP Global Business Services (GBS) alelnöke közölte, a cég választása a jó infrastruktúra, a kiváló egyetem, a sok itt tanuló tehetséges fiatal miatt esett Szegedre. Richard Hookway, a BP GBS és IT ügyvezető igazgatója elmondta, a 72 országban jelenlévő BP számára a foglalkoztatottak létszámát tekintve Magyarország az öt legfontosabb ország, Szeged pedig a tíz legjelentősebb város közé került. A Szegeden dolgozó emberek 15 százaléka Magyarországon kívülről származik, 35 százaléka nő, 70 százalék pedig fiatalabb 35 évesnél.

A BP 1991 óta van jelen Magyarországon a Castrol termékcsalád képviseletében. A budapesti üzleti szolgáltató központot 2009-ben alapították, az akkor 70 fős létszám az idei évre 1700-ra nőtt. A cég magyarországi alkalmazottainak 85 százaléka felsőfokú végzettséggel rendelkezik, átlagos életkoruk 32 év, és a munkatársak több mint fele kettőnél több nyelvet beszél folyékonyan. A cég szolgáltatóközpontja pénzügyi, beszerzési, munkaügyi, vevőszolgálati és IT területen támogatja a globális vállalatcsoport működését.

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

kettő × kettő =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .