Tízmilliárdos közlekedésfejlesztést hajt végre Győrben a Strabag és a Kifü-Kar

0
143

Keretmegállapodás született Győr önkormányzati kezelésű útjainak fenntartására és fejlesztésére. A nyilvános közbeszerzési adatok szerint a Strabag Általános Építő Kft. és a Kifü-Kar Zrt. alkotta konzorcium (S-K Győr 2018) nettó 10,8 milliárd forintos megállapodást kötött a város útkezelő szervezetével.

A hirdetményből kiderül, a keretszerződés Győr

közútjaira, kerékpárútjaira, járdáira, forgalomirányítási eszközeire és az utak csapadékvíz elvezető létesítményeire vonatkozik.

Évente 1,6 milliárdos tempóban zajlanak a munkák

A keretmegállapodás alapján egyedi megrendelések indulnak majd, ezek nagyságrendjét is közölte a beruházó a korábbi évek tényadatai alapján. Eszerint mintegy félezer helyszínre vonatkozó megrendelésben várhatóan

  • 350 ezer négyzetméternyi útfelületre,
  • 4500 négyzetméternyi kerékpárútra,
  • 40 ezer négyzetméternyi járdára,
  • 20 buszöbölre
  • és 7 kilométernyi csatornára

vonatkozik majd a fejlesztés, ami egyaránt jelenthet karbantartást, felújítást és átépítést a közbeszerzés szerint. Mindezek mellett a tájékoztató 25 ezer négyzetméternyi kátyúzást is megjelöl.

A hirdetményből az is kiderül, hogy a lehívásokhoz rendelkezésre álló keret évente várhatóan nettó 1,6 milliárd forint lesz.

kerékpárútútfelújításGyőrStrabagKifü-Kar Zrt.

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

8 + 10 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .