Magyar technológiai innovációt vezetnek be Tiszapüspöki új üzemében

0
103

Az EWR Hungary Kft. egy 3 ezer 800 négyzetméteres ipari csarnokot és egy 800 négyzetméteres irodaházat építtet Tiszapüspökiben – tájékoztatott település polgármestere. A budapesti NPB RED Építész Kft. kivitelezésében megvalósuló beruházásban egy elektronikai eszközök újrahasznosítására alkalmas, hazai fejlesztésű technológiát ültetnek át először az ipari gyakorlatba.

 

 

Jelentős lépés a zöld technológiai fejlődésben

Az EWR új fejlesztése az elektronikai hulladék feldolgozását a korábbi 60 százalékos hatékonysági szint helyett 98 százalékos hatékonysággal teszi lehetővé. A környezetbarát technológiát Magyarországon már szabadalmaztatták, jelenleg az európai jogi oltalom bejegyeztetése is folyamatban van – tudta meg lapunk a vállalat képviselőitől.

 

Folyamatosan érkeznek a beruházások Tiszapüspökibe

A Tiszapüspöki központjától két kilométerre fekvő két hektáros területen kialakított üzemben több mint 50 új munkahelyet teremtenek. Ezzel a beruházással az EWR üzeme több hasonlóan nagy fejlesztést követ, melyek a 2000 fős Tiszapüspökiben valósultak, illetve valósulnak meg:

  • hétfőn jelentették be, hogy 5600 négyzetméteren alakítanak ki gombatermesztő üzemet a településen 1,8 milliárd forintból,
  • októberben pedig egy 45 milliárd forintból elkészült gabonafeldolgozó izocukor-üzemet adtak át, melynek kapacitása éves szinten eléri az 530 ezer tonnát.
innovációüzemépítésTiszapüspökizöldmezős beruházásNPB RED Építész Kft.

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

tizenhat + 20 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .