Ilyen lesz Esztergom megújuló vasúti csomópontja

0
246

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházásában tavaly nyáron kezdődött a Rákosrendező-Esztergom vasútvonal villamosítása. Az azóta is folyamatban lévő fejlesztés során nem csupán a villamos felsővezeték épül ki, számos további elem is tartozik a projekthez. Ezek közül az egyik legjelentősebb, hogy Esztergomban intermodális csomópontot alakítanak ki, melynek megkezdéséről a NIF Facebook oldalán számolt be.

A teljes villamosítási projekt kivitelezését végző Strabag Vasútépítő Kft., MVM OVIT Országos Villamostávvezeték Zrt. és TRSZ Kft. konzorciuma teljesen átépíti az esztergomi vasútállomást:

  • megújul a felvételi épület,
  • tehervonati fogadó vágánycsoport létesül,
  • a gyorsabb és kényelmesebb megközelíthetőség és a rövidebb átszállási idő érdekében áthelyezik az autóbusz pályaudvart a vasútállomás mellé.
kép: NIF (Facebook)

Az állomáson folyamatban van a tehervonati fogadóvágányok és állomási vágányok kiépítése, valamint a buszpályaudvar és az üzemi út előkészítő munkálatai és földmunkái. Jelenleg is zajlik a felvételi épület bontása, átépítése. A gázvezeték és a távhővezeték közműkiváltása már megtörtént. A kivitelezés befejezése 2018 őszére várható.

építőipari cégekvasútfejlesztésNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF)intermodális csomópontEsztergomStrabag

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

3 × kettő =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..