Így épül meg Eger intermodális csomópontja

0
198

Miután a múlt héten a Swietelsky Magyarország Kft. megkezdte a munkát Kaposvár intermodális csomópontjának építkezésén, most az egri beruházás technikai részletei derültek ki. A hevesi megyeszékhely novemberben bejelentett közösségi közlekedési fejlesztésére szolgáló beruházás tervezési munkálatait a Trenecon Kft. végezheti el 193 millió forintból – írja az uniós közbeszerzési értesítő.

Eger eddigi két tömegközlekedési csomópontja a város szívében fekvő buszpályaudvar és a település központjától távolabb található vasúti megálló volt. Az átalakítás után a vasúti csomópont nagyobb jelentőséget kap – többek között buszstandokat is építenek benne – de fejlesztik a buszpályaudvart és a két létesítmény közötti közlekedési kapcsolatokat is.

 

Így alakul át a vasúti megálló

 

Eger jelenleg használt vasúti megállója (mindenamieger.blogspot.com)

A vasútállomásból alakítják ki a tömegközlekedés különböző eszközeit összekapcsoló csomópont főépületét. A tervek szerint az eddig használt létesítményt építik át és bővítik ki. Legkevesebb 11 helyközi és helyi buszindító állást építenek és minimum 4 leszállóhelyet alakítanak ki. Emellett 98 P+R parkolóhelyet is átadnak, illetve a peront is felújítják és akadálymentesítik.

Az új központ hatékony működtetéséhez közúti kapcsolatokat alakítanak ki a Vasút utca-Állomás tér csomópontban, illetve a Deák utca-Hadnagy utca, a Vasút utca és a Mátyás király út területén.

 

A buszpályaudvart is kibővítik

 

Az egri buszpályaudvar (mindenamieger.blogspot.com)

A buszpályaudvar is jelentős fejlesztéseket kap:

  • legkevesebb 4 helyközi érkezőállást,
  • 10 indulóállást,
  • 10 tárolóállást
  • és 4 ideiglenes megállóhelyet építenek fel a buszoknak.

A két közlekedési fókuszpont összekötését egy 500 méteres kerékpárút kialakításával, közműkiváltásokkal, valamint a helybeli, illetve helyközi közösségi közlekedés kibővítésével és összehangolásával fogják elérni.

kerékpárútvasútfejlesztésEgerintermodális csomópontközlekedésfejlesztésbuszpályaudvarTrenecon Kft.

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

4 − 3 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .