Így alakul át Dél-Buda közlekedése

0
211

Az 1-es járat Budapest egyik legfontosabb villamosvonala, a Hungária körút mentén haladva számos közlekedési csomópontot köt össze. A vonal a fővárosi közösségi közlekedés folyamatos fejlődésének részeként 2015-ben érte el jelenlegi végállomását az Etele tér és a Fehérvári út csomópontjánál az A-Híd Zrt. és a Colas Alterra Zrt. nívódíjas munkájával.

Tavaly novemberben megkezdődött a vonal újabb meghosszabbítása, mellyel a Kelenföldi pályaudvart is eléri. A Colas Alterra ezúttal a Siemens Zrt.-vel dolgozik együtt a mintegy 8,5 milliárd forintos projekten, melyről lapunk nemrég interjúban számolt be.

 

Megkezdődött a régi végállomás elbontása

 

Most az 1-es villamos eddigi végállomásának bontási és átépítési munkálatait kezdte meg a konzorcium, melynek során az eddigi pályaelemeket elbontják és új síneket, felsővezetékeket, valamint közműveket alakítanak ki.

A csomópontban zajló kivitelezés miatt június 6-ig ideiglenesen nem tudnak áthaladni a dél-budai villamosok az Etele úton. Az érintett 17-es, 41-es és 47-es járatok ugyan a teljes vonalukon tudnak közlekedni, de az utasoknak át kell szállniuk a munkaterület által két részre osztott pálya másik részén közlekedő szerelvényre.

 

 

Félezer fát ültetnek el az új villamospálya közelében

Az 1-es villamos meghosszabbítása a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a főváros közös fejlesztése, melyet az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) támogatásával valósítanak meg.

A projekt során nem csupán új síneket építenek, hanem jelentős térrendezésre is sor kerül: az Etele park teljes hosszában megújul a növényzet, a járófelület, a dísztér, és vízjátékot is építenek. Emellett a beruházásban összesen mintegy 400-500 fát és 11 ezer cserjét ültetnek ki, illetve 21 600 négyzetméteren felújítják a füves területeket is. Mindezeknek köszönhetően a villamos építkezése nem csupán a közlekedést, hanem a városképet is fejleszti.

 

 

közlekedésfejlesztésColasÚjbudaColas Alterra Zrt.BudapestSiemens Zrt.1-es villamosvillamos

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

tizennyolc − 5 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .