Ezzel védelmi rendszerrel védhető meg a tetőtér a kibírhatatlan hőségtől

0
147

A Tóth Szabolcs regionális marketingvezetővel készített interjúnkban nemrég rövid hírt adtunk a Terrán Tetőcserépgyártó innovációjáról: a ClimaControl cserép hatékonyan védi az otthonokat a forróságtól, segítségével akár 10 fokkal is alacsonyabb lehet a hőmérséklet, mint a hagyományos tető alatt. A magyar cég most részletes ismertetővel mutatta be az új termék előnyeit és működését.

A sajtóanyagból kiderül, az épületek teljes hőveszteségének közel harmada a tetőszerkezeten át távozik, ugyanakkor nyáron a tetőtér gyorsan felmelegszik. Ezt elsősorban a régi tetők szerkezeti megoldásai és az elavult anyaghasználat okozza, valamint az tény, hogy a meleg levegő felfelé áramlik. A probléma kezelésére a Terrán egy olyan komplex rendszert dolgozott ki, ami a túlzott felmelegedéstől és aalehűléstől egyaránt védi a tető alatti lakóteret.

A komplex védelmet három fő elem alkotja.

  1. A ClimaControl felületkezelésű betoncserép, melynek felületkezelése visszaveri az infravörös sugarak jelentős részét, így a sötétebb árnyalatú cserepek is kevésbé melegednek fel a tűző napon.
  2. A fedés alatt átszellőztetett légréteg, melynek hőtechnikai és páratechnikai szempontból különösen fontos szerepe van, akárcsak a kapcsolódó beszellőző és kiszellőző nyílásoknak.
  3. A tetőszerkezetben elhelyezkedő MediCOMFORT hőszigetelés, mely jelentősen hozzájárul a tetőterek hővédelméhez.

A védelmi rendszer meglévő tetők felújítása esetén akár a belső rétegek (borítás, burkolatok) megbontása nélkül is kialakítható.

A régi és új tetőszerkezet közötti különbséget a Terrán az alábbi táblázatban foglalta össze.

 

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

tizenkettő − 6 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..