Elkezdődött a 42 éves újpesti uszoda bontása

0
189

Megkezdődtek az 1975-ben átadott Újpesti Uszoda bontási munkálatai. A hírt az újpesti polgármester tette közzé a Facebook-oldalán. Wintermantel Zsolt bejegyzéséből kiderül, a létesítményt már tíz éve bezárták, karbantartás nélkül annyira leromlott az állapota, hogy menthetetlenné vált. Az uszoda saját vízzel nem rendelkezett, azt a Széchényi-fürdőből kapta vezetéken keresztül, ami szintén használhatatlan. A politikus arra is kitért, hogy

a létesítmény hiányát egy új uszodával pótolták, ami 2013-ban Káposztásmegyeren a Halassy Olivér Sportközpontban nyílt meg.

Még nem dőlt el, mi épül a helyén

A polgármester nem tudta megmondani, mi épül az uszoda helyén, azt viszont valószínűsítette, hogy a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. értékesíti a telket. A bejegyzésből kiderült, a Barcsay Jenő Kossuth díjas grafikusnak az uszoda falán elhelyezett híres mozaikját elszállították, és egy másik uszodában állítják majd ki (a polgármester nem jelölte meg, melyikben).

A Közbeszerzési Hatóság októberi hirdetménye szerint a régi uszoda bontását a Bont-Tör Építőipari Zrt. és a Zoland „99” Kft. végzi egy 269 millió forintos projektben, melynek részét képezi a pesterzsébeti jódos sós fürdő és strandfürdő bontási munkáinak elvégzése is. Utóbbi fürdő az újpesti uszodával ellentétben megújul, többek közt új medencéket, fürdőépületet és szolgáltató egységeket kap.

építőipari cégekközintézményekÚjpestBont-Tör Építőipari Zrt.

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

kilenc − öt =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..