Elbírálták a debreceni gigafejlesztés ajánlatait

0
177

A Közbeszerzési Hatóság honlapján elérhető adatbázisban megjelent a debreceni intermodális csomópontra érkezett ajánlatok elbírálásáról szóló összegzés.

A tájékoztatóból kiderül, három ajánlat érkezett a projekt kivitelezésére:

  • az Új Főnix konzorciumban a Strabag Építő Kft., a Strabag Általános Építő Kft. és a Hunép Universal Építőipari Zrt.;
  • az SDDM konzorciumban a Dömper Kft., a Subterra-Raab Kft., Pannon-Doprastav Kft. és a Metrostav a.s. pályázott;
  • a Swietelsky Magyarország Kft. pedig egyedüli pályázóként tett ajánlatot.

Így alakultak a pontszámok

A súlyokkal szorzott értékelési pontszámok összegei alapján az SDDM Konzorcium 6.576 pontot kapott, a Swietelsky 7.468,4 pontot gyűjtött, míg a legmagasabbra az Új Főnix konzorcium ajánlatát értékelték 10.000 ponttal.

Az összegzés ennek megfelelően a Strabag és a Hunép alkotta konzorciumot jelöli meg nyertes ajánlattevőként, nettó 34,359 milliárd forintos ellenszolgáltatási összeggel.

A felszín alá kerül a 4-es

Ahogy azt korábban megírtuk, a beruházásban egy összesen 42 ezer négyzetméteresre épületegyüttes jön létre a jelenlegi debreceni Nagyállomásnál. Az új csomópont egyesíti a vasúti, helyi és helyközi busz-, valamint egyéb helyi közösségi közlekedési útvonalakat.

Az állomásnál elhaladó 4-es főút forgalma a felszín alá kerül. A korábban meghirdetett tervek közt többek közt létrejön egy 12 ezer négyzetméteres felszín alatti buszpályaudvar, egy új villamos végállomás, egy parkolóház, egy 3 ezer négyzetméteres acél tartószerkezetű üvegtető, valamint egy többszintes irodaház.

DebrecenStrabagHunép Zrt.

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

egy × öt =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..