Egy lépéssel közelebb Kassa: átadta az M30-as új szakaszát az EuroAszfalt

0
175

Kedden délelőtt átadták a forgalomnak az M30-as gyorsforgalmi út Tornyosnémeti és a szlovák határ között kiépült szakaszát. A kivitelező EuroAszfalt Kft. a beruházás keretében 1,7 kilométer hosszú, kétszer két sávos autóutat létesített leállósávval és középső elválasztó sávval.

Tornyosnémetitől nyugatra egy különszintű csomópont is kiépült, két körforgalommal, és egy öttámaszú, 4 pillérű híddal. A Tornyosnémeti mellett található, 20 éve épült tengelysúlymérő állomást felújították, a szakasz biztonságos téli üzemeltetéséhez egy kálciumklorid oldat tárolót és sósilót létesítettek.

A most létrejött autóút az országhatáron csatlakozott a szlovák R4 gyorsforgalmi úthoz. Az M30-as Miskolc és Tornyosnémeti közötti 60 kilométeres szakasza további beruházásban készül el, a kormány ütemterve szerint legkésőbb 2022 első negyedévéig. Már ez a projekt is folyamatban van: a mérnöki közbeszerzés nyerteseiről ebben a cikkünkben számoltunk be tavaly júliusban.

Galéria

TornyosnémetiM30-asEuroAszfalt Kft.

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

négy × egy =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..