Átfogó fejlesztéssel oldódik meg Battonya szennyvízkezelési problémája

0
228

Közel ötmilliárd forintból fejlesztik Battonya szennyvízkezelő rendszerét. A TED-en megjelentek szerint a város szennyvízelvezetésének és tisztításának bővítésére, korszerűsítésére kiírt közbeszerzést a Magyar Vakond Kft. nyerte el.

A helyi önkormányzat és a Nemzeti Fejlesztési Programiroda nettó 3,89 milliárd (bruttó 4,94 milliárd) forintos beruházásában 2700 háztartást kötnek be a szennyvízcsatorna hálózatára az 5500 lelkes Békés megyei városban. A fejlesztéshez gravitációs gerincvezeték és nyomóvezeték épül, valamint létrehoznak 18 új építésű közterületi átemelőt, hármat pedig felújítanak.

A projektben bővítik a battonyai szennyvíztisztító telepet is.

Az önkormányzat korábbi tanulmánya szerint a város csatorna hálózatának kiépítettsége mindössze 10-12 százalékos, a szennyvíz a talajt terheli. Ugyanakkor a meglévő vezetékek is leromlott állapotúak, így a meglévő hálózat egyes elemeinek felhasználásával új hálózatot kell építeni. A szennyvíztelepet leamortizálódottnak és elavultnak találta a felmérés, melyben sem az előkezelés sem iszapkezelés nem biztosított. Ezt a meglévő telephely egyes létesítményeinek felhasználásával egy új telep építésével lehet pótolni, ezt biztosítja a mostani projekt.

szennyvízvízgazdálkodásBattonya

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

tizennégy + húsz =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .