15 ezer négyzetméteres új épületben kezelhetik majd a reumát Budapesten

0
78

Folytatódik az Egészséges Budapest Program (EBP), kedden bejelentették a 2025-ig 700 milliárd forintnyi fejlesztést magába foglaló projektsorozat következő elemét. Most a budapesti Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézet (ORFI) fejlesztésére és korszerűsítésére különítettek el közel 18 milliárd forintot az óriásprogram keretében – derül ki a Nemzetgazdasági Minisztérium sajtóközleményéből.

 

Az ORFI épülete (legifotok.com)

 

2021-ben már az új épületben gyógyulhatnak a páciensek

Az intézményt kibővítő és megújító beruházás több lépcsőben fog megvalósulni. Idén 805 millió forintot fordítanak az intézet teljes körű felújításának és egy új szárny kialakításának tervezési feladataira. Az ORFI-t kibővítő tömbben 15 ezer négyzetméteren kezelhetik majd a reumás pácienseket a Frankel Leó úton.

Az év végéig emellett számos orvostechnológiai, betegbiztonsági és informatikai fejlesztés valósul meg a nagymúltú intézményben összesen mintegy 1,5 milliárd forintból. A teljes beruházássorozat várhatóan 2021-re épül fel.

 

 

egészségügyi fejlesztésBudapestEgészséges Budapest Program

forrás:magyarepitok.hu
21-1 építészet – építés

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

öt + hét =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .