„Tükröm, tükröm…” mit vegyek fel szenteste?

0
156

Karácsonyesti öltözködési tanácsok hölgyeknek

A karácsony már itt kopogtat az ajtónkon. Az ajándékvásárlásokon túl és a karácsonyi menü összeállítása mellett a legtöbb nő kérdése önmagához ilyenkor: mit vegyek fel szenteste? Elméletileg ünnepelhetnénk joggingba, vagy farmerban is, hiszen családi körben vagyunk. (Sajnos vannak, akik ezt meg is teszik.) Szenteste azonban legtöbben mégis ünneplőbe öltöztetik testüket és lelküket, és az estét családi körben, feldíszített karácsonyfa mellett, gyertyák fényben csillogó szemek között szeretik eltölteni. A hölgyek szeretnének maguk is csillogni, elegánsan, ünnepélyesen felöltözni.

A karácsonyi toalett összeállításánál is van azonban két fontos szempont: az egyik az elegancia, a másik a kényelem. Miért fontos a kényelem? Mert sajnos a legtöbb házasszony karácsonyeste is „szolgálatban” van. A vacsora befejezéséig ugyanis időnként konyhai teendők is akadnak.  A kényelmi szempont figyelembe vétele azért is fontos, mert bizony mire a többfogásos menü végére érünk, szűkké válhat a szoknyánk és nincs annál rosszabb, mint amikor feszegünk a feszes ruhában, szoknyában, vagy nadrágban. Ezért egy egyenes, vagy a test vonalát lágyan követő sötétkék, fekete vagy a karácsony színeit idéző bordó vagy zöld ruha lehet egy jó választás, amit kiegészíthetünk egy szép sállal, kendővel, rátett gallérral, nemes bizsuval, gyöngysorral, ékszerrel vagy egy sikkes kiskabáttal, blézerrel, csipke boleróval.

Három szituáció három öltözködési javaslat

Ünnepeink sorában kiemelkedő helyet foglalnak el a karácsonyi ünnepek, és ezek között is a szenteste. Különböző rituálék és különböző szintű családi összejövetelek gondoskodnak e nap egyediségéről és különlegességéről. Ebből az okból szeretnénk önöknek három karácsonyesti szituációt és három ennek megfelelő megjelenési ötletet bemutatni, amivel reményeink szerint inspirálni tudjuk Önöket a „nagy megjelenésben”.

Ünneplés nagy családi összejövetel keretében

Szent este legtöbb esetben minden generáció együtt van. A nagyszülők, az anyós, az após, az unokák összegyűlnek egy fedél alatt, hogy együtt töltsenek egy szép napot. Mint, ahogy azt talán önök számára is ismerős, az izgalom a meglepetés előtt és utána is nagy – és ez biztos nem teszi unalmassá a délutánt és az estét. A kicsik játszani akarnak, a konyhában stressz uralkodik, a család kutyája meg ki akar menni a szabadba. Egy ilyen napon olyan öltözetre van szükségünk, ami nemcsak jól néz ki, hanem kényelmes is és minden helyzetben megfelel.

Ha Önök e sorok olvastán szintén magukra ismernek, akkor Önöknek egy sportos-elegáns összeállítást ajánlunk, ami lehet egy nemes kasmír, vagy enyhén lurex, vagy finom selymes fényű és hatású pulóver, mint az öltözet fénypontja. A puha, hízelgő pulóver kellemes és mozgásszabadságot biztosít minden családi szórakozásban, akár szabadban, a hidegben vagyunk, akár bent a melegben. Ehhez jól néz ki egy csinos kockás vagy egyszínű szövet vagy bársony nadrág, ami a megjelenésnek egy csipet klasszikus eleganciát kölcsönöz. Egy arany lánc szikrázást ad, ami minden tekintetet magára vonz.

deavita.com
Empórium – Aura koll

Karácsony szűk körben

Nem minden család nagy és sokan ünnepelnek szívesen kisebb körben. Az ilyen karácsonyi ünnepek nyugodtabbak. Ez azt jelenti, hogy a karácsonyi megjelenés lehet elegánsabb, és nem kell a praktikumnak a középpontban állni. Milyen lenne talán egy klasszikus fekete ceruza szoknya? Aki azt gondolná, hogy ez kényelmetlen, az meglepődik, mert az elasztikus részeinek köszönhetően ezek a szoknyák kényelmesek. Az elegáns szoknyához egy laza, lágyan omló selyem blúz vagy csipke felső jó választás lehet. Megjelenhet a „kis fekete” is különböző variációkban vagy  egy elegáns nadrágkosztüm.

pinterest.com
pinterest.com

Kettesben

Sok pár kettesben tölti a szentestét. Ilyenkor be lehet dobni a Wow – megjelenést. Partnere értékelni fogja, ha csak az ő számára öltözik ki. Ha a karácsony estét különösen romantikusan és stílusosan akarja eltölteni, akkor döntsön egy csipke vagy bársony ruha mellett. E nemes anyagok minden centimétere fénypontja a megjelenésnek. Például egy aranyszínű anyag felett a fekete csipke nemesen tükrözi vissza az ünnepi fényeket. A ruhát egy körömcipő, leginkább fekete egészítheti ki

pinterest.com
pinterest.com
deavíta.com

Hozzászólás

hozzászólás

MEGOSZTÁS
Előző cikkKarácsonyi asztaldekorációk
Következő cikk1% AZ ÉLETÉRT
Ács Klára – népművelő-könyvtáros/újságíró 25 éve dolgozom a média különböző területein, elsősorban a nyomtatott sajtó területén, de négy évet töltöttem szerkesztő-műsorvezetőként több kereskedelmi televíziónál, valamint dolgoztam, mint tanácsadó és szövegíróként is. Fő területem a divat, mivel 25 évig dolgoztam a Magyar Divat Intézetben, ahol két nyelven (francia, német) fordítottam trendanyagokat és szerkesztettem, illetve állítottam össze információs és tájékoztató kiadványokat. A divat mellett kedvenc témáim az építészet, a belsőépítészet és a lakberendezés, amit a Középülettervező Vállalatnál műszaki könyvtárosként eltöltött éveimnek köszönhetek. A Magyar Divat Szövetségnek alapító tagja vagyok, emellett tagja vagyok a Magyar Újságírók Szövetségének.

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

négy × három =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .