Megkésett nőnapi üdvözlet. Divatbemutató a Goliban.

0
340

Mit, mikor, hová? Ezeket a kérdéseket mindig szem előtt tartja a Magyar Divat Szövetség, amikor divatbemutatót szervez. Így volt ez március 8 – án, Nőnapon is a Goldberger Textilgyűjtemény kiállítótermének szépen felújított ódon falai között megrendezett bemutatón is. Ezzel a Szövetség „Sikeres nők” sorozata egy újabb állomásához érkezett, melyről rövid képes beszámolóval, a nőnapi köszöntéssel kissé megkésve, – de jobb később, mint soha, – adunk ízelítőt  Olvasóinknak.

A bemutatóval, mint már említettem, mindig igyekszünk olyan kínálatot felvonultatni, amelyben kortalan kollekciók éppúgy megtalálhatók, mint tervezői kreációk, ékszerek, kiegészítők és igyekszünk mindig zenei élményt is nyújtani. Ez alkalommal Elisa Bliss nemzetközi hírű mélyhegedű művész klasszikus és örökzöld dallamok sajátos, modern feldolgozású interpretálásában gyönyörködhetett a közönség.

A bemutató

A felvonulás az Elegant Design Rt. télitől a ballonig terjedő kabát kollekciójával indult. Ez persze nem azt jelenti, hogy a Magyarországon működő francia cég csak kabátokat gyárt. Szoknyák, ruhák, kosztümök ugyancsak megtalálhatók a gyár palettáján. Kabátjaikat éppúgy az elegáns, visszafogott francia stílus, és a kiváló minőség jellemzi, mint a többi terméküket.

Néhány éve ismét nagy divat a kötött. Nem véletlen, hiszen a kötött kényelmes, meleg, adott esetben kiválthatja a blézert. A SUEL márka megalkotója és tervezője, Csillag Zsuzsa ugyancsak különleges kötöttekkel örvendezteti meg a hölgyeket. Élénk színek, szokatlan formák, érdekes kötött struktúrák jellemzik kollekcióját. Aki szereti a kissé extravagáns stílust, annak mindenképpen érdemes felkeresni a Suel üzleteit. A kötöttek minden napra, minden korosztálynak ajánlhatók.

Jó minőségű, francia márkákból álló kollekciót mutatott be az 1997 – ben alakult családi vállalkozás, a Clamar Kft, melynek tulajdonosa Bassler Márta, aki szintén gyarapítja a „Sikeres nők” táborát. Áruháza kínálatát biztos kézzel, jó ízléssel állítja össze. Elsősorban a 30 év feletti hölgyeknek ajánlja  különleges ruháit, melyek között a casual éppúgy megtalálható, mint az alkalmi.  A bemutatásra került darabok természetesen csak töredékét képezték üzletük gazdag kínálatának.

Akik rendszeresen látogatják a Magyar Divat Szövetség divatbemutatóit, azok számára nem cseng ismeretlenül Takács Zsuzsa, a Takács Atelier tulajdonosának, divattervezőjének a neve. Egyedi tervezésű, az archaikus, honfoglalás kori díszítőelemeket, régi korok ruháinak szabás elemeit felhasználó modelljei tradicionális, mégis modern megjelenést kölcsönöznek viselőjének. Felvonuló kollekciójával most a tavaszt üdvözölte.

Itt kell megemlítenünk Balczó Kornéliát, a szintén „Sikeres nő”- t, a Buda vidéki televízió tulajdonosát, aki szívesen viseli Zsuzsa ruháit és aktívan támogatja a Magyar Divat Szövetséget. Rendezvényeinkről mindig műsort készít, ami természetesen sugárzásra is kerül.

A tervezői kollekció után Boros Judit belvárosi kis, de annál gazdagabb és színvonalasabb üzletének darabjait láthatták a vendégek. Az üzletben a hétköznapi viselttől kezdve az irodai és üzleti öltözeten át az alkalmi ruhákig minden korosztály megtalálja az alkatának és az alkalomhoz illőt. Az alábbi képeken alkalmi jellegű ruhák láthatók.

 

Akármilyen legyen is a ruha, kiegészítőkre szükség van. Ez teszi fel az i – re a pontot. Ez alkalommal Klasszikus és modern ékszereket láthattak Fekete Kata ékszer kollekciójából, majd Tugyi Gabriella iparművész különleges kötött sapkái, mellénykéi és fejfedői kerültek bemutatásra.

Hétköznapok kedvelt ruhadarabja a tunika, mivel minden testalkat számára előnyös. A Special Textil Kft. gyönyörű és különleges méterárui mellett igen kedvező áron kínál minőségi rövid és hosszú ujjú tunikákat, pólókat és nyárra vidám színű póló ruhákat, melyek mindig az aktuális szezon népszerű anyagaiból, az adott szezonra jellemző divatszíneiben készül. Érdemes felkeresni a cég patinás, belvárosi üzletét.

Különleges tervezői kollekciók különleges alkalmakra

Sellei Gabi divattervező – stylist hat elegáns fekete alkalmi ruhával mutatta be sokoldalúságát. Az egyszerű vonalvezetésű finom, könnyed anyagokból készített modelljeit fantáziadús bőr applikációkkal, 1920 – as éveket idéző szoknya rojtokkal, vagy éppen napjaink egyik jellegzetes kellékével: zipzárral díszítette. Így minden egyes darabja igazán különleges hatást keltett.

 

Az IGÉZŐ tervezői páros – Hargitay-Nagy Zsuzsa és Bárczi Erika – kollekciója valóban megigézte a közönséget.   Munkáikkal 2007 óta találkozhatnak  az érdeklődök. Bemutatkozásuk során, így vallottak magukról, ruháikról: „Az IGÉZŐ – vel nemcsak „igézni” bűvölni, elbűvölni szeretnénk. Reméljük, hogy ruháinkon keresztül tovább tudunk adni valami értéket a magyar népművészet gyönyörű, gazdag hagyatékából.”

Tavaszi fesztivál címet viselte az utolsó jelenet, melyben a Martha May márka ugyancsak alkalmi ruhái, együttesei vonultak fel. Színházba, koncertre, randevúra mindig jó választás lehet ez a hazai tervezésű és gyártású, elegáns, kisszériás konfekció. Szép és jó minőségű anyagok, tökéletes kivitelezés és visszafogott, nőies elegancia jellemzi a Martha May márkaüzlet minden darabját

 

Ezután már csak a finálé következett, a hatalmas taps és természetesen a nők egymás közti csevegése: kinek mi tetszett a legjobban, mit venne fel szívesen.

A fotókat  Alapfy László fotóművész, az Alapfy Stúdió tulajdonosa és munkatársa Kálmán Ilona készítették.

 

 

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

öt × négy =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .