Babáktól a tinikig – divatbemutató

0
166

Nemrégiben zajlott le egy szívet melengető rendezvény a Józsa Judit Galériában, nevezetesen a Magyar Divat Szövetség „Baba Nap” címmel megrendezett divatbemutatója.

Bájos picik, csinos tinik mutatták be négy tervező kollekcióját boldog mamák és büszke nagymamák közreműködésével. És ha már lúd, legyen kövér! A kis manökenek felvonulását kísérő zenét is gyerekek, azaz három kedves „fiatalember” :  a XVI. kerületi Rácz Aladár Zeneiskola tehetséges testvérhármasa a Kelemen Trió  –  Kelemen Márton, Kelemen Dániel és Kelemen Ádám szolgáltatta.  A komoly zenei fellépésekhez szokott kis zenészek derekasan helytálltak a mintegy másfél órás divatbemutatón. Klasszikus zenével kezdték, de a trombitás kisfiú hamar rájött, hogy a gyermekdalok népzenei feldolgozása jobban illik a kollekciókhoz. (Zárójelben jegyzem meg, hogy divatbemutató után még soha nem kaptam annyi dicsérő telefonhívást, mint most, és minden dicséret a zenész fiúkról és természetesen a szüleikről szólt.) Köszönjük nekik ismét ragyogó szereplésüket!

A bemutatón négy tervező gyermekruháit láthatták a vendégek.  Aranyos kötöttek, bájos kékfestő ruhácskák és kreatív újrahasznosított farmer együttesek sorakoztak fel. A színvonalas és kedves műsorvezetést, beszélgetéseket most is, mint minden alkalommal Vámos Magda Eötvös-díjas divattervező, a szakma nagy tudora, a Magyar Divat Szövetség elnök asszonya folytatta le.

Babáktól a tinikig

Na, de térjünk rá a kollekciókra!

Pólyásokat ugyan nem tudtunk felvonultatni, de a Leo-poldi  Baba és Gyermekruha  családi vállalkozásnak köszönhetően, babákon kiállítva mégiscsak láthattak a jelen lévők néhány kiváló minőségű hazai gyártású bébi ruhát.

Varga Gyöngyi divattervező, aki eddig felnőttek számára tervezett és készített egyedi ruhákat, fellépő kosztümöket, gyönyörű, a magyar hagyományokat felelevenítő autentikus hímzett kollekciókat, ma pici unokájának is tervez és készít kötött és textil modelleket.

A picik után következtek a nagyobbacskák. Pernecki Krisztina gyermekruhái egyszerre hordozzák a mai kor igényeit és a hagyományos formákat, anyagokat. Különösen kedvesek a színes kékfestő ruhácskák.

Kedves lányka ruhák után Márián Kálmán Veronika nagy szeretettel készített kötött és horgolt ponchoi, topjai, sálai, sapkái, fejpántjai következtek, melyek remek kiegészítői a pici lányok és tinik ruhatárának egyaránt.

Napjaink egyik fontos témája az újrahasznosítás. Ez adta az ötletet Réti Évának a Réthy Fashion márka megteremtőjének, hogy összegyűjtsön kidobásra szánt farmereket és ezekből határtalan kreativitással szebbnél-szebb, egyszerre modern és archaikus modelleket tervezzen és készítsen kicsiknek és nagyoknak egyaránt. A darabok érdekessége az is, hogy nemcsak a farmerokat álmodja újra, de azokat régi kézimunkákkal, horgolt terítőkkel, hímzéssel, gyöngyökkel díszíti. Gazdag kínálatában nem találni két egyforma darabot.

A lánykák élvezték, hogy kipróbálhatták magukat manökenként, hiszen számukra ez egy jó játék volt és néhány percre „nagy nőnek” érezhették magukat. A felnőttek pedig élvezhették a fiatalok természetes báját és a változatos kollekciókat.

A fotókat Alapfy László fotóművész, az Alapfy Stúdió tulajdonos-vezetője és munkatársa, Kálmán Ilona készítették.

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

20 − tizenkilenc =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..