Nyilvános a legújabb NAV-os szégyenlista összesen 24 milliárd forint tartozással

0
168

A NAV szégyenlistájára azok a jelentősebb adóhiányt felhalmozók kerülhetnek fel, akik magánszemélyként 10 millió forintot meghaladó, egyéb szervezetként, cégként 100 millió forintot meghaladó tartozást tudtak összegyűjteni. Bár most csupán 121-en szerepelnek a listán, az általuk felhalmozott adósság összesen meghaladja a 24 milliárd forintot.

A listavezető egy magánszemély lett, akinél majdnem 1,5 milliárd forint adóhiányt állapított meg az adóhatóság, valamint e mellé még 1,3 milliárd forint bírságot is kell fizetnie. 

A hatalmas adótartozást felhalmozó cégek közül feltűnően sokan vannak kényszertörlés alatt, ezért eléggé kétséges, hogy  valaha is befolynak-e a NAV kasszájába a hiányzó milliók, milliárdok – értesült a 24.hu.

A dokumentum letölthető pdf formában. 

E nyilvántartás azon adat(ok) kivételével minősül közhitelesnek, amely adato(ka)t jogszabály más nyilvántartás részeként közhitelesnek minősít. A közigazgatási hatósági eljárás és szolgáltatás általános szabályairól szóló 2004. évi CXL. törvény 86. § (1a) bekezdése alapján a hatósági nyilvántartás közhitelessége alapján az ellenkező bizonyításáig vélelmezni kell annak jóhiszeműségét, aki a hatósági nyilvántartásban szereplő adatokban bízva szerez jogot. Az ellenkező bizonyításáig a hatósági nyilvántartásba bejegyzett adatról vélelmezni kell, hogy az fennáll, a hatósági nyilvántartásból törölt adatról vélelmezni kell, hogy nem áll fenn.

forrás:eloben.hu
11-3 gazdaság – kereskedelem

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

18 − 9 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .