MFB hitel: Jani nem hitt a szemének

0
172

– Janikám, neked csak születni volt nehéz! – mondtam a sógoromnak, aki csak nézett rám, mint borjú az újkapura, nem értve semmit a kedélyes vállon veregetésből. Igaz, hetek óta koncentrálni sem nagyon tudott másra, mint háza energetikai korszerűsítésére. Évek óta készült, hogy energiahatékony fűtéssel és melegvízzel lással el otthonát, hasznosítva a napenergiát. A pénzt – négy és fél millió forintot – nagy nehezen összegyűjtötték, aztán döntöttek. A tervek már el is készültek. Hamarosan kezdődnek a munkák.

– Mit szórakozol? Nem látod, hogy tele vagyok izgalommal, hogy fog sikerülni ez az egész napkollektor-felszerelés? Fogalmam sincs, mennyire fogják szétbombázni a gépészeti munkákkal a lakás belsejét. Szóval van min rágódni, te meg itt viccelődsz! Nincs jobb dolgod? – kérdezett vissza a sógor, nem is sejtve, hogy milyen jó hírt hozok neki.

– Ha megtudod, mit akarok mondani, nem beszélsz nekem többet szórakozásról! – válaszoltam. Jani tágra nyitotta szemeit, szinte érezte, hogy ami most következik, az több kettőnél.

Mondom neki, hogy rendkívül kedvezményes hitelt lehet felvenni épp erre a fejlesztésre. Az MFB most olyan konstrukciót ajánl, hogy az embernek ketté áll a füle. A kölcsön nulla százalékos, kamat- és árfolyamkockázattal se  kell számolni, nincs rajta semmiféle kezelési költség, húsz éves futamidő, tíz százalék önrész, lakástakarék felhasználható, sorolom gyorsan a legfontosabb ismérveket. Jani csak legyint. – Mi a baj? – kérdezem. – Van jó állásotok, a hitelt kényelmesen vissza tudjátok fizetni és a rezsitek se lesz nagyobb mint most, mert lényegében annyival kisebb gázszámlát kell fizetned, amennyi a havi törlesztőrészlet.

– Ez mind szép – válaszolja –, de nem látod, hogy már elkészültek a tervek, nemsokára kezdjük a kivitelezést?

– És?

– Utána jártam én is a kölcsönöknek – mondja. – De csak úgy adnak a bankok, ráadásul jó drágán, ha még nem kezdtél hozzá az előkészítéshez.

– Hát ez az, Janikám! Itt van a kutya elásva! – Annál a hitelnél, amiről én beszélek ez nem fontos. A szeptembertől életbe lépett könnyítések szerint a hitelkérelem benyújtását megelőzően megkezdett előkészítés esetében is van mód a hitelezésre. Egész pontosan arról van szó, hogy a projekt előkészítésével kapcsolatos, a hitelkérelem benyújtása előtt kiállított számla is elfogadható.

– Tényleg? Ez fantasztikus! Akkor azonnal induljunk a bankba! Eljössz velem? – kérdezte kipirosodva.

– Naná! Örüljünk közösen a sikerednek!

A további részletek itt (www.mfbpont.hu/lakossagi-hiteltermekek) elolvashatók.

 

forrás:ecoblogstar.blogstar.hu
11-2 gazdaság – kereskedelem

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

öt × 1 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .