Konferencia a távfűtésről, a leghatékonyabb fűtési módról

0
160

2017.10.09.

Konferenciát rendez a Főtáv a távfűtés hatékonyságáról október 12-én a Kunigunda útja 49. szám alatt. A konferencia a legújabb távhő-fejlesztéseket, a gyakorlatban működő pozitív példákat és a fenntartható jövőért és a levegő védelméért munkálkodó szervezetek törekvéseit mutatja be. A konferencia mindemellett szorosan kapcsolódik a fűtési szezon indulásához is.

A levegő tisztaságának védelme mindmáig megoldatlan problémákat vet fel politikai és gazdasági, valamint társadalmi szinteken. Az energiafelhasználás növekvő üteme kihívás az energiahordozóstruktúrák korszerű működtetése szempontjából. Magyarországon az épületeink fogyasztják a nemzetgazdaság által felhasznált energia 40%-át; ennek jelentős része a lakó- és középületek fűtéséből származik. Számos megvalósult hazai felújítási projekt is alátámasztja azt az EU-s szakpolitikai iránymutatást, miszerint az energiahatékonyság javításának egy lakásra eső költsége a távfűtéses épületekben a legalacsonyabb. Számos beruházás tapasztalata, hogy a távhő termelés költséghatékony lehetőséget biztosít a megújuló energiahordozók (elsősorban biomassza hasznosítás, geotermia, napkollektorok) alkalmazására. A távhőszektor a fenntartható energiagazdálkodás egyik “zászlós-hajója” és jelentős tényezője a CO2-kibocsátás mérséklésének, így a fentiek alapján az konferencia egyik kiemelt küldetése, hogy a távfűtés megítélését az azt megillető szintre emelje mind a szakma, mind a nagyközönség körében.

Kedvcsináló video a konferenciához:

Horváth K. József

http://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/43369/pics/lead_800x600.jpg

Konferencia a távfűtésről, a leghatékonyabb fűtési módról

fenntartható fejlődés,Főtáv,hatékonyság,konferencia,távfűtés

forrás:ecoblogstar.blogstar.hu
11-2 gazdaság – kereskedelem

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

15 + kilenc =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .