Inspiráció: startupfesztivál a Bálnában

0
168

2018.03.28.

A legutóbbi Eurostat felmérés szerint hazánk a 3. helyen áll a gyors növekedésű vállalkozások arányát tekintve az unióban, továbbá egyre nő a komoly eredményeket felmutató startupok száma. A közép-magyarországi régió a 2016-os foglalkoztatás növekedési adatok alapján a 7. helyen áll az unió közel háromszáz régiója közül, ami óriási eredmény – mondta egyebek mellett Szalai Piroska, Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK) kuratóriumi elnöke a mai rendezvényen.

Díjazottak és előadók a mai startup-seregszemlén

Dr. Szeneczei Balázs előadását tartja

A mikrofonnál Szalai Piroska

Varju Krisztina a V4-ek közös gazdasági céljairól szólt

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány harmadik alkalommal rendezett Startup Budapest Fórumot szerdán a Bálnában, a Startup Budapest Tavasz rendezvénysorozat részeként. Az eseményen vették át okleveleiket a BVK 7. Be Smart startup és a magyar V4 elnökség hivatalos szakmai programjának részeként rendezett V4 EYES 2.0 versenyeinek nyertesei.

A 7. Be Smart nyertesek Lisszabonban, Madridban és a think.BDPST-en mutatkozhatnak be. A V4 EYES nyertesek a V4 országok fővárosaiban építhetnek kapcsolatokat és megismerhetik a helyi startup-ökoszisztémát.

Dr. Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettes előadásában aláhúzta, Budapest vezetésének célja, hogy minél több ihletet és inspirációt nyújtson azon vállalkozó kedvű fiatalok számára, akik itt tanulnak, élnek, és itt képzelik el a jövőjüket. Arra törekszünk, hogy fővárosunk Közép-Európa innovációs központjává váljon – jelentette ki.

A tanácskozáson Varju Krisztina, miniszteri biztos arra hívta fel a figyelmet, hogy a magyar V4 elnökség alatt célunk hozzájárulni ahhoz, hogy térségünk európai fókusszal, de egyben határozattan képviselt regionális célok támogatása mellett, a digitális korszakra kész és globális léptékben is versenyképes Közép-Európaként erősödhessen tovább.

Horváth K. József

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/50459/pics/lead_800x600.jpg

https://ecoblogstar.blogstar.hu/2018/03/28/inspiracio-startupfesztival-a-balnaban/50459/

Bálna,Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány,Dr. Szeneczei Balázs,startup,Szalai Piroska,Varju Krisztina

forrás:ecoblogstar.blogstar.hu
11-2 gazdaság – kereskedelem

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

tizenkilenc + 15 =

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..