Gazdasági Kabinet – alakul a 2019-es költségvetés

0
79

2018.05.22.

A 2019-es költségvetés és az elkövetkezendő időszak gazdaságpolitikai kérdéseinek áttekintése volt a Gazdasági Kabinet ma tartott ülésének középpontjában.

(Fotó: Pénzügyminisztérium)

A Gazdasági Kabinet tagjai: Varga Mihály gazdaságpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, pénzügyminiszter; Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezelésért felelős tárca nélküli miniszter; Palkovics László innovációs és technológiai miniszter; Rogán Antal, a miniszterelnök, írta aszaktárca közleménye. kabinetfőnöke és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Varga Mihály a testület vezetője elmondta: az első ülés legfontosabb témája a költségvetés tervezése volt, ami a korábbi évek gyakorlatának megfelelően idén is tavasszal történik. Ez változatlanul a kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti, hiszen minden érintett már fél évvel korábban láthatja a költségvetési mozgásterét. Az elkövetkezendő hetekben ölt formát a dokumentum, melyet – minden jogszabályi garancia betartása mellett – előbb a kormányzati fórumok tárgyalnak, majd a Költségvetés Tanács véleményével együtt kerül az Országgyűlés elé – várhatóan június első felében.

Horváth K. József

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/52968/pics/lead_800x600.jpg

https://ecoblogstar.blogstar.hu/2018/05/22/gazdasagi-kabinet-alakul-a-2019-es-koltsegvetes/52968/

Gazdasági Kabinet,költségvetés,Pénzügyminisztérium,Varga Mihály

forrás:ecoblogstar.blogstar.hu
11-2 gazdaság – kereskedelem

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

19 − tizenhárom =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .