Folytatódik a Siemens és a BMGE sikeres együttműködése

0
83

2018.04.25.

Ma délután aláírások szentesítették, hogy folytatódik a Siemens Zrt és a Műegyetem gyümölcsöző együttműködése. A Siemens Zrt. és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BMGE) partnersége idén a 20. évébe lépett.

Józsa János, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem rektora, Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója az aláírási ceremónia utáni kézfogások közepette

A két szervezet együttműködése a két évtized alatt számos innovatív hallgatói kezdeményezés megvalósítására adott lehetőséget, amelyek gyakran nemzetközi megmérettetéseken is jól szerepeltek. A különleges alkalomból az idei együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírását Joe Kaeser, a Siemens AG globális elnök-vezérigazgatója is megtisztelte jelenlétével és előadást tartott a negyedik ipari forradalom társadalmi hatásairól.

A két szervezet közötti együttműködés sikerét nem csak önmagában az elmúlt két évtized, hanem az ez alatt megvalósult eredményes projektek is jól mutatják. A támogatott hallgatói kezdeményezések nemzetközi megmérettetéseken elért eredményei is büszkeségre adnak okot, a 2012-es Solar Decathlon Europe innovációs versenyen például három kategóriában is dobogós lett a BME fiataljainak saját tervezésű szolárháza.

Horváth K. József

https://ecoblogstar.blogstar.hu/./pages/ecoblogstar/contents/blog/51770/pics/lead_800x600.jpg

https://ecoblogstar.blogstar.hu/2018/04/25/folytatodik-a-siemens-es-a-bmge-sikeres-egyuttmukodese/51770/

forrás:ecoblogstar.blogstar.hu
11-2 gazdaság – kereskedelem

Hozzászólás

hozzászólás

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

tizenhét − 11 =

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .